Τούρτα μονοκερος
Συνταγή και εκτέλεση Dimitra Argeiti
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα μονοκερος

κέικ: Σε μπεν μαρι βάζουμε το βιταμ, την κουβερτούρα, το σιρόπι σοκολάτας και το στιγμιαίο καφέ και τα αφήνουμε να λιώσουν. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν και να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα αλευρια, το κακάο και τη σόδα κοσκινισμενα. Τέλος προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το ηλιέλαιο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψηθηκε). Το συγκεκριμένο είναι αρκετά μαλακό και αφράτο και δεν χρειάζεται σιροπιασμα. ΚΡΈΜΕΣ: Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρουχο και τα morfat. Μόλις γίνουν κρέμα αφαιρούμε τη μισή σε ένα μπολ. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε 2 κ.σ κρέμα φουντουκιου και στο άλλο μισό μείγμα τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά και αφού κρυώσει το κέικ το χωρίζουμε σε δίσκους και γεμίζουμε με τις κρέμες. Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα βουτυροκρεμα (175 γρ βιταμ, 350 άχνη κοσκινισμενη, μία βανίλια. Τα χτυπάμε στο μίξερ να ομογενοποιηθουν. Χρειάστηκαν 4 δόσεις βουτυροκρεμας). Χρωματισα τη βουτυροκρεμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής και τα υπόλοιπα σχέδια τα έκανα με ζαχαροπαστα. Καλή επιτυχία!

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Κριτικές

5
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018
Πολυ ομορφη
- Antuaneta Kontaratou
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search