Γλυκό καρυδάκι
Συνταγή και εκτέλεση Stella Tsanou
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Ένα παραδοσιακό γυκό κουταλιού, που έχει μια μικρή διαδικασία για να γίνει, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκό καρυδάκι

Καθαρίζουμε τα καρυδάκια  με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες να φύγει η φλούδα και με μια χοντρή βελόνα ή σουβλί τρύπαμε τα καρυδάκια 4 ή 5 φορές. 
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και μετά από μια ώρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 5-6 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε πάλι. Συνολικά κάνουμε αυτή την διαδικασία 5 φορές αλλάζοντας νερό και βράζουμε κάθε φορά 5-6 λεπτά. Τα στεγνώνουμε σε πετσέτα κουζίνας. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να δέσει περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε τα καρυδάκια να δέσει πάλι καθώς και το ξυνό, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να τα βγάλουμε από την κατσαρόλας και σκεπασμένο με μια σιτα επάνω. Ελέγχουμε μήπως θέλει και άλλο δέσιμο. Και το βάζουμε στα βάζα.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.