ΤΡΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΕΤΑ
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Όταν ο γλυκός τραχανάς συναντά το καστανό ρύζι τη φέτα & το cottage cheese και πηγαίνουν στο φούρνο παρέα με σπόρους αμάρανθου,παπαρουνόσπορου και κινόας για να αγκαλιάσουν το καλαμπόκι ,τις πίκλες και την πιπεριά….τότε έχουμε ένα πιάτο ΒΟΜΒΑ υγείας !

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΡΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Πλένουμε το ρύζι μας και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαζί με τον τραχανά για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Στα 20 λεπτά προσθέτουμε και την κινόα,τον αμάρανθο.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το καλαμπόκι,την πιπεριά,τις πίκλες και τον πελτέ.Σωτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κάρυ,το αλάτι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας ,την τριμμένη φέτα ,το cottage και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα ελαφρά.Μέσα σε στρόγγυλο τσέρκι απλώνουμε το τραχανόρυζο να πάει παντού στολίζουμε με λίγες ροδέλες πίκλας και κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Το βάζουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 για 10 λεπτά και το βγάζουμε να κρυώσει.
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε περιμετρικά και αφαιρούμε το τσέρκι.
Και για τους πιο μερακλίδες… μπορεί να γίνει και γέμιση για μια υπέροχη πίτα!

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search