Ψωμακι στην γαστρα φανταστικο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ που κλείνει, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και για να έχει καλό αποτέλεσμα πρέπει να μείνει για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο σκεπασμένο. Μετα τις 12-14 ώρες ανάβουμε τον φούρνο πάνω κάτω στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε την γάστρα είτε μεταλλική είτε πήλινη σκεπασμένη ώσπου να πιάσει τους 250 βαθμούς. Μόλις βάλουμε την γάστρα στον φούρνο απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη μας η οποία είναι αρκετά υγρή και κολλάει στα χέρια, αρχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι διπλώνοντας τις άκριες προς τα μέσα προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε να στεγνώσει η ζύμη μου δεν θέλει ζύμωμα. Το αφήνω να ξεκουραστεί και όταν η γάστρα είναι έτοιμη βάζω το ψωμάκι μέσα με τις διπλές προς τα πάνω Βάζουμε το ψωμί σε λαδόκολλα και την βάζουμε στην καυτή γάστρα την σκεπάζω και ψήνω για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς αντιστάσεις στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ανάλογα την δύναμη του φούρνου). Αλεύρι βάζω σκληρό για να έχω καλό αποτέλεσμα αλλά μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις ή ότι άλλο θέλετε έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω.
Recipe in English:
Greek Bread recipe