Παραδοσιακό λικέρ της Ιταλίας το οποίο είτε πίνεται σκέτο σαν απεριτίφ είτε σερβίρεται μετά από έν γεύμα ως χωνευτικό!
Παίρνουμε την φλούδα την κίτρινη από τα δέκα λεμόνια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο. Ρίχνουμε και το αλκοόλ αφήνουμε για 15 μέρες. Το κουνάμε κάθε μέρα. Όταν περάσουν οι μέρες σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βράζουμε για 3΄. Βάζουμε και την ζάχαρη και βράζουμε για άλλα 2 '. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Στο ψιλό σουρωτήρι περνάμε τις φλούδες λεμονιού και τις βάζουμε στο σιρόπι. Βάζουμε στα μπουκάλια και το αφήνουμε για άλλες 15 μέρες και είναι έτοιμο. Βάζουμε το μπουκάλι στο ψυγείο και το σερβίρουμε παγωμένο.!!!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.